Com puc aplicar el BDTE?

COM APLICAR EL BdTE?

El Banc del Temps és un programa senzill, adaptable i flexible en el seu desenvolupament a l’aula. Es pot portar a terme adoptant diverses modalitats. Totes elles compten amb la dinamització presencial en la primera sessió per part de l’equip de Salut i Família. També es pot disposar de material pedagògic dissenyat específicament.

  • Programa d’acció tutorial

És la modalitat que major grau de coneixement i respecte mutu assoleix, tant entre els alumnes com entre aquests i el professorat. Aquest fet és rellevant en qualsevol nivell, però es palesa més encara en el primer curs d’ESO. El fet de dotar de periodicitat i estabilitat la implementació del projecte, n’és el factor determinant.  Es recomana implementar-ho, si no és possible al llarg de tot el curs, almenys durant un trimestre.

  • En matèries concretes

El projecte és adient per a motivar a l’alumnat en l’aprenentatge d’una matèria específica. La metodologia del BdTE fa que s’adonin que ja tenen alguns coneixements de la matèria i la utilitat quotidiana que els hi donen. En aquest sentit pot servir d’eina motivadora i, a més, pot modelar la perspectiva de l’alumnat cap a la matèria.

  • Tallers grupals o intergrupals

En aquest cas, el BdTE es planteja també com una fórmula àgil de relacionar alumnes de diferents nivells que necessiten un atenció especialitzada. En aquest cas, el concepte clau és l’autoestima. A través de la seva millora, també preveu la de la convivència i el seu compromís cap al seu desenvolupament personal.

  • Sessions monogràfiques

Malgrat el BdTE és un projecte la metodologia del qual està plantejada per a que assoleixi el seus objectius a mig i llarg termini, es pot sol·licitar una sessió puntual com una estratègia per al professorat per a poder observar els rols i les relacions entre l’alumnat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s