El Banc del Temps Escolar

El Banc del Temps Escolar (BdTE) és un programa d’acció tutorial que, principalment, es fonamenta en l’aprenentatge cooperatiu i en els principis bàsics dels bancs del temps.

En el desenvolupament del programa, els alumnes comparteixen els seus coneixements i habilitats amb la resta de companys per tal de millorar la convivència, el rendiment escolar i les habilitats comunicatives.

La implementació del programa BdTE la realitza el tutor d’un grup-classe i el porta a terme amb els alumnes del grup, dins de la seva aula i en l’espai de tutoria. L’adaptabilitat del projecte, però, permet implementar el BdTE a diferents contextos educatius.
El programa inclou un seguit d’activitats que es poden agrupar en tres fases: activitats prèvies, sessions d’ajuda mútua (intercanvis) i avaluació.

Cal dir que el Programa Banc del Temps Escolar va sorgir arrel d’una llicència d’estudis concedida pel Departament d’Educació a Montserrat Pujol l’any 2006-07: “Aprenentatge entre parelles d’iguals” (la memòria de la recerca es pot consultar a aquest enllaç).

El programa s’ha implementat en alguns centres educatius i l’avaluació i els resultats d’aquestes implementacions han estat positius tant en relació a la millora de la convivència com en l’increment dels aprenentatges i de les capacitats comunicatives dels alumnes.

Anuncis
Categories: Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s